This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Pressinbjudan Bokrelease – Tid för uppror, en berättelse om Extinction Rebellion – XR Sverige

Pressinbjudan Bokrelease – Tid för uppror, en berättelse om Extinction Rebellion

När ekosystem kollapsar, arter utrotas och miljoner människor redan dött av klimatkrisens följder deklarerar den internationella rörelsen Extinction Rebellion att det är Tid för uppror.

 Nu skrivs en del av vår berättelse inifrån, av de personer som själva är del i upproret. I boken får läsaren inblick i Extinction Rebellion Sverige och får möta människorna i rörelsen. Läsaren ges en förståelse för hur vi kan åstadkomma den nödvändiga förändringen tillsammans och hur man själv kan vara del av den.


Hur förbereder man sig för att stoppa ett flygplan? Hur hanterar man när tvivlet smyger sig in i övertygelsen? Och varför använder vi just fredlig civil olydnad som påverkansmetod? Välkommen till releasefest för Tid för uppror!


Under kvällen kommer vi samtala om boken och ha högläsning av valda delar. Självklart kommer boken även finnas till försäljning, med möjlighet till att få den signerad av skribenterna som är på plats. Även recensionsexemplar finns givetvis, och förmedlas på förfrågan. 
Boken ges ut på Vaktel Förlag.


Redaktörer: Ragnhild Larsson och Björn Paxling. 

Datum: 16 augusti 2022

Tid: Kl 19-21

Plats: Greenpeace, Rosenlundsgatan 29B, StockholmKontaktperson: Caroline Andrén, 070 378 76 92,  c.s.andren@gmail.com

Extinction Rebellion Sveriges facebooksidahttps://www.facebook.com/extinctionrebellionsverige 

FAKTA OM EXTINCTION REBELLION
Extinction Rebellion är en internationell klimatrörelse som kräver att klimathotet och massutrotningen av liv på jorden ska behandlas som en kris, och att våra politiker ska agera omedelbart och kraftfullt. Rörelsen använder sig av fredlig civil olydnad. Upproret startades i Storbritannien 2018 och finns idag i flera delar av Sverige.