This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Mello + klimatkamp = SANT – XR Sverige

Mello + klimatkamp = SANT

Extinction Rebellion skapar sin egen melodifestival! MELLO REBELLO är en musiktävling skapad av klimataktivister. Alla kan bidra med en egen låt och den låt som får mest Swishkärlek vinner. Pengarna går direkt till XR-kassan och framtida aktioner.

XR är känt för sina kreativa lösningar. Utmaningarna som pandemin har skapat har gjort att miljöaktivister över hela världen har tvingats anpassa sig till nya sätt att nå ut till människor och fortsätta rörelsens drivkraft.

Jasmine Geraghty, musiker från Göteborg och en av Mello Rebellos skapare, säger att det finns en skattkamare av miljömedvetna låtar som annars skulle kanske bara höras av några få – men nu kommer de att uppmärksammas på den stora digitala scenen. 

–  Musik har betytt mycket genom den civila olydnadens historia. Vem vet? Vi kanske upptäcker miljörörelsens viktigaste protestlåt, säger Jasmine.

Alla uppmanas skicka in sina originallåtar med starkt miljötema till www.mellorebello.com innan den 24:e april. Från och med 1:e maj kommer låtarna att synas på webbsidan och det är då folk får börja rösta genom att swisha en slant till XR Sverige. Varje låt kommer att ha en egen QR-kod vilket man får scanna med sin mobil och skicka in valfri summa.

Den 21:e maj kommer rösterna att räknas och den låten som dragit in störst summa pengar i form av donationer vinner tävlingen. Vi firar detta med en finalfest på nätet 22:e maj. Det man vinner på att skicka in en låt är att den uppmärksammas på sociala media. XRTV kommer även att producera en musikvideo åt den vinnande låten!

Jasmine motiverar Mello Rebello som ett meningsfult alternativ till Melodifestivalen som är tillgänglig för rebeller i alla åldrar. 

–  Vi har just kommit ur en svår och ensam vinter. Att vara miljöaktivist kan också vara kämpigt med mycket motvind ibland. Folk behöver ha roligt också. Vi hoppas att detta kan inspirera människor till att vara aktiva för att skydda miljön, säger Jasmine.

Gå in på www.mellorebello.com för mer information!

PRESSTALESPERSON
Jasmine Geraghty, tel: 0733441749