This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Klimatprotest utanför riksdagen mot fossila subventioner – XR Sverige

Klimatprotest utanför riksdagen mot fossila subventioner

Extinction Rebellion utför en protest i anslutning till riksdagen. Aktivister genomför en “die-in” i protest mot den politiska kortsiktigheten. Aktionen är en del i rörelsens aktionsvecka “Fossilupproret” mot fossila subventioner.

Extinction Rebellion utför en protest i riksdagsgången. Aktionen är en del i rörelsens aktionsvecka “Fossilupproret” mot fossila subventioner. På utsidan av riksdagsbyggnaden hängdes banderoller med budskapen “Stoppa fossila subventioner” och “Framtidssäkra samhället”.

Aktionen började 16:30 idag, onsdag.

Syftet med aktionen var att protestera mot den politiska kortsiktigheten med fossilsubventioner och utfördes som en del i aktionsveckan “Fossilupproret”, vars krav är att regeringen ska stoppa alla subventioner till fossila bränslen.

– Miljardsubventioner till fossilindustrin är en förödande kortsiktig politik, som nonchalerar det som krävs för att vi ska kunna ha ett tryggt samhälle i framtiden, säger Caroline Andrén.

– Det är uppåt 50 grader i Pakistan just nu. I Indien har nederbörden under mars varit 70% lägre än vanligt. WWF säger nu att vi måste minska utsläppen med 20 procent i år. Och samtidigt vill politikerna öka de fossila subventionerna? Vafan håller vi på med!?, säger Elvin Landaeus Csizmadia.

Läs mer om budskapet i tisdagens pressmeddelande: https://extinctionrebellion.se/pressmeddelanden/fossilupproret-civil-olydnadsvecka-mot-fossila-subventioner-25-29-april/

Följ uppdateringar från aktionen: t.me/fossilupproret

Pressbilder från aktionen: https://www.flickr.com/photos/extinctionrebellionsverige/albums/72177720298431819

Talespersoner tillgängliga för intervjuer:
Elvin Landaeus Csizmadia, 073 747 34 44, elvinlandaeuscsizmadia@gmail.com

Presskontakt:
Telefonnummer: 070 025 13 28
Email: media@extinctionrebellion.se