This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Ekologisk kris uppmärksammad i vägblockad på Vasagatan – XR Sverige

Ekologisk kris uppmärksammad i vägblockad på Vasagatan

Extinction Rebellion sprider sig till Sverige. En grupp i Göteborg har under lördagen genomfört en aktion där de blockerat biltrafiken i några minuter för att måla Extinction Rebellion-symbolen på vägen vid korsningen Sprängkullsgatan – Vasagatan. Genom att störa den allmänna ordningen vill aktionsdeltagarna uppmana sina medmänniskor till att reagera på den ekologiska krisen: Vi behöver kräva politiska beslut i enlighet med den hotande katastrofen NU, och det är vi medborgare som har makten att pressa makthavarna.

Deltagarna i det brittiska upproret blockerar idag den 17e november flera broar i centrala London och har under de senaste veckorna använt civil olydnad för att kräva att regeringen behandlar den ekologiska krisen som en kris. De uppmanar till storskalig mobilisering av människor som är beredda att bryta mot lagen för att kräva förändring. Upproret är en följd av insikten om den existentiella risken som hotar mänskligheten på grund av eskalerande global uppvärmning och konsekvenserna av den sjätte massutrotningen.

Foton från Göteborg: https://www.flickr.com/photos/157693160@N05/

Extinction Rebellion UK

Website: https://rebellion.earth/
Facebook: https://www.facebook.com/ExtinctionRebellion/
Twitter: https://twitter.com/ExtinctionR; #extinctionrebellion
Instagram: https://www.instagram.com/extinctionrebellion/
Pictures: https://www.flickr.com/photos/167286793@N02/

Pressmeddelande Extinction Rebellion blockerar väg i Göteborg 2018-11-17