This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Danstävling i Göteborg – de dansar för att rädda liv – XR Sverige

Danstävling i Göteborg – de dansar för att rädda liv

På fredag möts Göteborgs dansvärld och klimatrörelsen Extinction Rebellion på Frilagret i Battle for a future. När nu coronarestriktionerna upphört kommer Frilagret att fyllas med musik, energi och människor som sett fram emot att få dansa tillsammans igen. I ett all style battle riktas uppmärksamheten mot klimatkrisen när unga människor dansar för livet på jorden och för en hållbar framtid.

Fredagens danstävling på Frilagret är en del av Extinction Rebellions utåtriktade arbete med att engagera fler till att bli aktiva i klimatkampen. Initiativet till danstävlingen togs av Celine som själv varit aktiv inom Göteborgs dansscen sedan flera år tillbaka.

– Nu när vi äntligen får ha event och dansa med fler än familjemedlemmarna så betyder detta eventet extra mycket för mig. Att röra på mig och dansa är det bästa jag vet, och att kunna arrangera detta med Extinction Rebellion som inte bara kämpar för min framtid utan för hela jordens framtid är ännu bättre, säger Celine.

Danstävlingen på Frilagret är en så kallad one on one battle, där dansare i olika stilar utmanar varandra. Kvällens konferencier är Mahan, och de tre domarna My Josefsson, Joe och Ewemande Smooth avgör vem som går vidare till nästa battle. Mellan de olika tävlingsomgångarna är det fri dans för alla besökare. För musiken står DJ BR3W, DJ FLAVAAH från TTS och DJ Q1SOUND vilket lovar musik från olika genrer och hög energi på dansgolvet.

– Jag hoppas att detta möte mellan klimataktivister och dansare kan inspirera fler unga att ha hopp om framtiden. Vi vill inspirera nya människor i alla åldrar att komma med och bli aktiva tillsammans med oss i Extinction Rebellion. Vi behöver bli fler som sätter press på politiker och makthavare för systemförändring. Och vi behöver dessutom vara många som hjälper till med organisering av aktionerna, det finns viktiga roller att fylla bakom kulisserna också, säger Tina, som gick med i Extinction Rebellion våren 2020.

Danstävlingen Battle for a future äger rum på Frilagret, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg. Fredag 8 oktober kl 17:30-22:00 Tillställningen är öppen för alla åldrar och är helt alkohol- och drogfri. Battle börjar kl 18:00.

PRESSKONTAKTER
Tina Kronberg Berggren 0763-466934
Celine ”Benilec” 0723-381414

BILDER(fria att använda i media)
https://www.flickr.com/photos/extinctionrebellionsverige