This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Blodaktion framför bokmässan i Göteborg – XR Sverige

Blodaktion framför bokmässan i Göteborg

”Vi gör det här för Greta” – Extinction Rebellions blodaktion framför bokmässan i Göteborg

Idag hällde klimataktivisterna i Extinction Rebellion ut fejkblod framför bokmässan i Göteborg. Syftet var att uppmärksamma om klimatkrisens allvar, uppmana bokmässebesökarna till att strejka med ungdomarna i Fridays for future och kräva handling av makthavarna.

”Vi i Extinction Rebellion har blivit inbjudna till Bokmässan för att informera om vår växande klimatrörelse. Men idag gapar vår monter tom. Istället strejkar vi för att visa vårt stöd för Fridays For Future. Barnen är rädda för framtiden. De är arga och oroliga. Miljontals barn världen över är ute på gatorna nu och ropar på vår hjälp. Låt oss lyssna på dem och hjälpa dem med all vår kärlek, medkänsla och samlade kraft! Vi uppmanar alla bokmässedeltagare att följa med till Bältesspännarparken. Låt den globala klimatstrejken bli dagens stora forum där vi möts, talar med varandra och ger varandra stöd och kraft att kämpa vidare,” säger Katja Bergman, sjuksköterska, aktiv i XR Göteborg.

”Vi gör det här för Greta och för alla andra som strejkar med Fridays for future. Barnen kräver handling nu! Blodet vi häller ut idag symboliserar våra barns blod som kommer spillas till följd av klimatförändringar – om vi inte agerar. Idag kommer vi i Extinction Rebellion städa bort blodet som flyter på gatan. Men så kommer det inte bli i framtiden om vi inte genast ställer om!” säger Elvira Ljungberg, student, aktiv i XR Göteborg.

Kontaktuppgifter:

Katja Bergman: 073-0870318 Elvira Ljungberg: 076-1692982

Bilder från aktionen: www.flickr.com/photos/Extinctionrebellionsverige