This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Mothers* Rebellion och introduktion till XR – XR Sverige

Mothers* Rebellion och introduktion till XR

På lördag är det åter dags för Rebellmammorna att manifestera på många platser runt om i landet. Läs mer om det i det här utskicket från XR Sverige, där vi också tipsar om ett kommande introduktionsmöte för dig som är ny och nyfiken på hur du kan engagera dig i XR. Du behövs!

Mothers* Rebellion 

Lördag 18 november

I november gör Rebellmammorna det igen! I olika länder och städer kommer vi att bilda cirklar för att uppmärksamma klimatkrisen, hjälpa människor att känna att den är på riktigt och kräver något av oss alla, och kräva ansvar av våra politiker och ledare. 

Via den här länken hittar du information om vilka svenska orter som kommer att medverka samt om tider och platser.

Välkommen att delta – i ringen eller i en stödfunktion. Och ta gärna med en vän eller två. Vi är alla viktiga. Och barn och unga runt om oss förtjänar att se oss göra allt vi kan. Hoppas vi ses!

/Rebellmammorna

Och om du använder Facebook, klicka gärna på kommer eller intresserad i evenemangen och dela vidare och bjud in vänner, så blir vi ännu fler!

Introduktion till Extinction Rebellion

Tisdag 21 november kl 19.00-20.30

Extinction Rebellion (XR) är en global rörelse som kräver att makthavare och beslutsfattare tar sitt ansvar och agerar NU för att mildra de värsta konsekvenserna av klimatkrisen, den ekologiska kollapsen och säkra vår gemensamma framtid. Vill du vara en del av vårt växande uppror? Vi behöver dig!

Att vara med på ett introduktionsmöte är perfekt för dig som är nyfiken på XR och vill veta mer om hur du kan engagera dig, oavsett var i landet du bor. På mötet berättar vi om Extinction Rebellions värderingar och metoder, vad icke-våld och civil olydnad innebär och varför vi tror att det är vårt största hopp.

Mötet är också ett tillfälle för att ställa frågor, prata med oss och andra intresserade, och att hitta ditt sätt och din nivå att engagera dig.
Ingen föranmälan behövs, ta gärna med en vän!

Mötet genomförs via Zoom. Länk publiceras på hemsidan.

I kampen för framtiden är alla viktiga, oavsett om det är en timme ibland eller mycket mer än så. För att kunna sätta press på beslutsfattare, sprida vårt budskap och göra starka aktioner behöver vi bli fler aktivister, skribenter, fotografer, hackers, kaffekokare, planerare, konstnärer, designers och sociala medie-genier!

Tillsammans kan vi vanliga människor förändra – det säger både vetenskapen och våra egna erfarenheter. Tack vare XR och andra modiga organisationer har till exempel utbyggnaden av Preems oljeraffinaderi i Lysekil stoppats, flera länder har inrättat medborgarråd för hållbar omställning och klimatkrisen får mer och mer utrymme i media.

Att vara en del i XR är viktigt, roligt och hoppfullt!