This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

En nobel fest för klimaträttvisa – XR Sverige

En nobel fest för klimaträttvisa

Stockholm söndag 10 december 2023 kl. 17:00–20:00

Tensta träff, Stockholm

Inte det riktiga, men det mest viktiga Nobelpriset!

Hur får vi omställningen att ta några extra kliv framåt? Varför inte genom att uppmärksamma oss alla och andra på de lösningar som har potential att förändra världen. Vi låter hela klimat och sociala rättviserörelsen klura över vilka lösningarna är och sedan presenterar vi vinnarna och firar dessa under en nätverkande helkväll.


Nobelpriset i Systemomställning (Sverige)
Den nominerade har utvecklat en lösning för att arbeta mot förtryckande system som både förstärks av klimatkrisen och förvärrar den. Lösningen ska på flera sätt bidra till ökad klimaträttvisa.

Nobelpriset i Intersektionalitet (Sverige)
Den nominerade ska ha arbetat för att väva samman miljökamp med antirasism, avkolonisering, antifascism, feminism, en kritisk hållning gentemot ohållbara, exploaterande ekonomiska system och andra motståndsrörelser mot förtryck. Lösningen ska ha bidragit till att tydliggöra vad som behövs för att skapa det samhälle vi behöver.

Nobelpriset i Motstånd (Sverige)
Den nominerade ska med sitt opinionsarbete skapat förutsättning för att göra skillnaderna mellan olika ställningstanden tydligare, eliminerat de neutrala och bidragit till en förändring där fler individer kunnat göra bättre val.

Nobelpriset i omställning (Sverige)
Den nominerade har tagit fram en omställningslösning som kan bygga det framtida samhället. Omställningen ska innebära att det skapas jämlika sociala och ekologiska relationer, som möjliggör omsorg om varandra, omsorg om naturen och ett värdigt liv inom de planetära gränserna.

Övriga kategorier. (Sverige)
Nobelpriset i litteratur 
Nobelpriset i fred
Unga aktivistpriset i klimat/social rättvisa 

Procedur
Anmäl till oss att din förening vill vara med. Nomininerigar samt motivering ska skickas till Klimataktion senast den 1 dec. info@klimataktion.se Skriv nominering i ämnesraden.
Efter att nomineringar mottagits kommer kommer det att ske en digital omröstning. Alla individer som hör av sig till nominering@klimataktion.se före den 1 december får sedan vara med att vaska fram vinnaren. Skriv rösta i ämnesraden och du får ett formulär tillbaka. 
Nobelfesten Zoom 5 dec kl 19.00
Man kan rösta fram till 5 dec där vinnarna förutom vinnaren i det unga svenska aktivistpriset tillkännages. Till det unga svenska aktivistpriset kommer det att ske en omröstning under zoom mötet där vi kan uppmärksamma alla unga som fått nomineringar.. Vinnaren bjuds in till ceremonin 10 dec för att mottaga priset.
Nobelfesten kommer att hållas i Tensta träff där det bjuds på middag, prisutdelning och underhållning. Biljettpris 200 kr reducerat pris 100 kr. Anmäl dig till festen senast den 5 dec genom att swisha till 1231493089 och skriv i meddelanderutan Nobelfesten.
Välkomna! 
Rebellmammor, Geesgud och Klimataktion

Kontaktpersoner:
Mariam Jallow Tholozan: Mariam.swopart@icloud.com
Pia Björstrand: pia.bjorstrand@klimataktion.se