This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Rebellmammevandring runt Harvikadammen (bil behövs inte) – XR Sverige

Rebellmammevandring runt Harvikadammen (bil behövs inte)

Uppsala onsdag 17 juli 2024 kl. 10:00–16:00

Harvikadammen, Östhammar

Välkomna till en social och naturnära rebellmammeaktivitet!

Vi vandrar runt Harvikadammen utanför Österbybruk ca 7 km, med anslutning till buss.

Kommunikationer: Från Uppsala med Mälartåg kl. 10.12, byte till buss 823 (mot Österbybruk) i Skyttorp. Kliv av vid Harvikadammen (enligt UL heter det Harviksdammen). Vi samlas vid busshållplatsen. Vill man slippa byta är det möjligt att åka buss hela vägen från Uppsala centralstation. Den går då kl. 09.51 och passerar Svartbäcken och Gamla Uppsala på vägen ut.
Även från Gävle/Tierp har tåget passning i Skyttorp.
Tillbakaresan görs förslagsvis med bussen som går vid 15, om man inte hellre vill stanna kvar och plocka blåbär, eller något annat.

Vandringen: Leden runt Harvikadammen går i stort sett bara på stigar, endast ett kort parti på grusväg.
Trots att den ligger inklämd mellan två länsvägar är det sällan trafikstört. Vi vandrar i prat- och njutbart tempo och pausar för matsäck vid lunch och eftermiddagsfika.
Skärmdump från Naturkartan i kommentarerna.

Utrustning: Har man stabila vrister är det fullt möjligt att vandra med gymnastikskor, även om stigen tidvis är norduppländskt småblockig. Badkläder, om andan faller på.

Matsäck: Förslagsvis något lunchaktigt till första stoppet och något fikaaktigt till det andra. Snacks och extra vatten (finns inget påfyllningsställe längs leden).

Bad: Möjligt från allmän brygga utan stege, möjligt att gå i och ur vattnet bredvid bryggan, om man inte är så kräsen med botten.

Barn: Vandringsvana barn, med hyfsat långa ben är välkomna. (Mina ungar har orkat med hela varvet från ungefär 10 års ålder.)

Mygg: Ja. Sannolikt en del i skuggiga partier. Ta med skydd om du är känslig. Myggskrämma kommer att finnas vid pauserna.

Övrigt: Det finns möjlighet att ta en anslutningsled in till Österbybruk, om man vill göra en heldagsutflykt. I Österby finns kafé och restauranger, badplats, bruksmiljö, herrgård, galleri och antikbutiker bland annat.

Frågor? Skriv i Facebookeventet, eller hör av dig per pm.

Väder: Vid ihållande regn ställs evenemanget in.

Välkomna!