This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Jönköping – Rebellmammorna manifesterar för klimatet 1 december – XR Sverige

Jönköping – Rebellmammorna manifesterar för klimatet 1 december

Jönköping fredag 1 december 2023 kl. 13:00–16:00

Rådhusparken, Jönköping

KORT INFORMATION

Manifestera med rebellmammorna för klimatet! Fredlig tillståndsgiven sittmanifestation. Är du ny rebellmamma är detta en perfekt första manifestation!

Kl. 13.00 – Samling i RÅDHUSPARKEN (vid scenen) för förberedelse, introduktion och sångträning. Passar dig som har gott om tid och för dig som inte har varit med förut. 

HAR DU BRÅTTOM och hinner inte vara med på samlingen? Anslut kl. 13:45 i RÅDHUSPARKEN för att gemensamt tåga till manifestationsplatsen HOPPETS TORG. Du kan även komma direkt till HOPPETS TORG kl 14.00 och invänta instruktioner. 

Medtag kläder efter väder samt sittunderlag. Ta gärna med en skylt med ett klimatbudskap eller med dina barns namn. Tänk på att budskapet inte ska vara skuldbeläggande för enskilda individer. Vi vill utmana vårt ohållbara system, inte skuldbelägga enskilda.

14.00-15.00: Vi sitter i cirkel vända mot förbipasserande och spelar musik samt sjunger växelvis 2 sånger:

”Mothers gonna rise like the water.
We gonna face this crisis now.
We hear the voice of our sons and daughters
singing climate justice now.”

”Vi har samlats här, vi vill ha en levande värld, en framtid för barnen, en framtid för barnen”

Kl. 15.00 avslutas sittmanifestationen. Vi tågar gemensam tillbaka till Rådhusparkens scen för avslutning, och där finns möjlighet att titta på Fridays For Futures extraprogram kl. 15.00-16.00 om kommunens koldioxidbudget.
______________________________________

WE ARE MOTHERS REBELLION

Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar och allierade. Vi vet att de som är minst ansvariga för orsakerna till klimatkrisen också är de som ofta drabbas värst. Vi tror på kraften i att mödrar och andra föräldrar och vuxna från hela världen kräver klimaträttvisa. Mammor finns överallt. Genom historien har mammor stått upp och bekämpat orättvisor och nu vill vi göra samma sak. Vi tror att mammor har kraften att nå fram till både hjärta och hjärna, känslor och sinnen, inte bara hos våra politiker utan hos varenda människa på hela planeten. 

Vi har spridit det enkla svenska konceptet ”cirkeln” över hela världen och i år har rebellmammorna tilldelats Afrikagruppernas solidaritetspris! 

En cirkel med mammor sitter ned tillsammans med sina ansikten vända mot förbipasserande medan musik spelas. Vi hjälper oss själva och andra att få kontakt med våra känslor kring klimatkrisen under tystnad. Vi kan ha skyltar med namnen och/eller ålder på våra barn, eller andra klimatbudskap. Det här är en fredlig manifestation i Rebellmammornas anda.