This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Göteborg – Rebellmammorna, manifestation för klimatet – XR Sverige

Göteborg – Rebellmammorna, manifestation för klimatet

lördag 18 november 2023 kl. 11:00–13:30

Domkyrkoparken, Domkyrkoplan, Göteborg

Världens mödrar samlas för att protestera mot politikers oförmåga att hantera klimatkrisen. Kom du också!

”Spara datumet” – 18 november i era kalendrar, be om barnvakt, skicka informationen till din mamma, syster eller farmor. Be dina vänner komma!

WE ARE MOTHERS REBELLION
Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar, och allierade. Vi vet att de som är minst ansvariga för orsakerna till klimatkrisen också är de som ofta drabbas värst. Vi tror på kraften i att mödrar och andra föräldrar och vuxna från hela världen kräver klimaträttvisa.

Mammor finns överallt. Genom historien har mammor stått upp och bekämpat orättvisor och nu vill vi göra samma sak. Vi tror att mammor har kraften att nå fram till både hjärta och hjärna, känslor och sinnen, inte bara hos våra politiker utan hos varenda människa över hela planeten.

VEM? Mammor och allierade över hela världen! Är du ny rebellmamma så är det här en perfekt första manifestation!

VAD? Vi har spridit det enkla svenska konceptet “cirkeln” över världen. En cirkel med mammor sitter ner tillsammans med sina ansikten vända mot förbipasserande, medan musik spelas. Vi hjälper oss själva och andra att få kontakt med våra känslor kring klimatkrisen. Vi kan ha skyltar med namnen och/eller ålder på våra barn, eller andra klimatbudskap. Det här är en lugn och känslosam manifestation i Rebellmammornas anda. Vi informerar och har kontakt med dialogpolis. 

NÄR? Lördag den 18 november kl. 11 OBS! Tid kan komma att ändras.

VAR? Domkyrkoplan. I parken framför Domkyrkan.

HUR? 
OBS! Tider kan komma att ändras.

11.00 Vi samlas först för en introduktion, speciellt för dig som är ny. Vi går igenom hur manifestationen går till, vilka som är ansvariga för vad och vad som är viktigt att veta och tänka på. Det är viktigt för oss att du är välinformerad och känner dig trygg och välkommen. 

11.30 Vi delar in oss i vän-grupper och ser efter varandra under manifestationen. Du som redan varit med på en manifestation kan ansluta här, eller tidigare.

12.00 Vi går i ett tåg till den plats vi valt. Vi sätter oss i en cirkel, eller en dubbel cirkel, beroende på hur många vi är. Vi sitter tysta och lyssnar på musik under manifestationen. Den som vill kan hålla ett kort tal. Den som har svårt att sitta på marken får gärna ta med en stol.

13.00 Vi avslutar med att tåga tillbaka till vår samlingsplats och ha en gemensam avslutning.

TA MED: Kläder efter väder, något att sitta på. Ta om du vill med dig en skylt med dina barns namn och/eller ålder eller annat klimatbudskap. Det kommer också att finnas en del material på plats för att göra en egen skylt.

Sedan den första manifestationen i augusti 2022, har Rebellmammorna fortsatt att växa. I Sverige finns det numera mer än 5000 mammor med i våra grupper. De har hållit och deltagit i åtskilliga manifestationer i snart 30 olika svenska städer. 

Det är dags att ta vår förtvivlan, oro och kärlek till våra barn, och allas barn, och omvandla den till handling. Vi tror att mammor kan göra skillnad!

Varmt välkommen!

Om du vill veta mer, hittar du information och inspiration här:
https://extinctionrebellion.se/…/grupper/rebellmammorna/
www.mothersrebellion.com
Instagram: mothersrebellionglobal & Rebellmammornasverige
Facebookgrupp: Rebellmammor i Sverige, Rebellmammorna Göteborg