This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Gnesta – Rebellmammorna global manifestation – XR Sverige

Gnesta – Rebellmammorna global manifestation

lördag 18 november 2023 kl. 10:30

LÖRDAG 18 NOVEMBER 2023 KL. 10:30

Strömmentorget, Gnesta

Lördagen den 18 november samlas mödrar och allierade runt om i världen för en tredje global Mothers’ Rebellion. Vi uppmärksammar FN:s World Children’s Day 2023-11-20 och kräver att makthavare respekterar barnkonventionen och agerar för att mildra den skenande klimatkrisen.


NÄR? 

Kl. 10.30 Samling och aktionsgenomgång 

Kl. 10.45 – 11.15 Aktion


VAR? Strömmentorget utanför biblioteket i Gnesta 


VILKA? Välkomna alla som identifierar sig som mammor, ickebinära föräldrar, och där ingår även du som känner omhändertagande och ansvar för att jordens barn ska ha en trygg planet att leva på. Vi förenas i vår vilja att visa att det finns en vuxenvärld som inte kommer ge upp kampen för ett hållbart samhälle, nu och för kommande generationer.


VAD? Aktion där vi sjunger och sätter oss i rebellmammaring, dvs cirkelformation. Klä er varmt. Ta med sittunderlag, överdragsbyxor och varm dryck. Ta även med skylt. 


Årets tema för World Children’s Day är:

From climate change, education and mental health, to ending racism and discrimination, children and young people are raising their voices on the issues that matter to their generation and calling for adults to create a better future. – UNICEF


OBS! Alla som vill är välkomna att följa med till Stockholm för en fortsatt manifestation där direkt efter. Vi åker med Mälartåget 11.27.

https://extinctionrebellion.se/event/stockholm-mothers-rebellion/