This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Global Manifestation med Rebellmammor i Östersund – XR Sverige

Global Manifestation med Rebellmammor i Östersund

Östersund lördag 16 mars 2024 kl. 11:00–14:00

Stjärntorget, Östersund

????SNABBINFO:
VAD: Klimatmanifestation på Stjärntorget i Östersund. Samling i foajén på Östersunds biblioteket.
NÄR: 16/3 Samling kl. 11:00, manifestationen startar kl. 12.00
_______________________________
????Vi manifesterar för klimatet, för våra och alla andra barns framtid. Detta är Rebellmammor i Östersunds andra manifestation. I november 2023 samlades över 80 städer världen över i rebellmammornas cirklar för att protestera stillsamt och känslosamt mot politikers oförmåga att hantera klimatkrisen. Den 9-16/3 gör rebellmammor det igen, och denna gång är det ännu fler städer, länder och cirklar. Tillsammans är vi starka!
_______________________________
????VAR? NÄR? HUR?
Vi samlas lördag den 16/3 kl. 11 i foajén på Östersunds biblioteket för genomgång och möjlighet att ställa frågor, göra skyltar mm. Vi går igenom hur manifestationen går till, vilka som är ansvariga för vad och vad som är viktigt att veta och tänka på. Det är viktigt att du är välinformerad och känner dig trygg och välkommen.Strax innan kl. 12 går vi gemensamt till Stjärntorget, utanför filmstaden, där vi manifesterar i stillhet och allvar. Vi sitter på marken i en ring med våra skyltar med musik i bakgrunden, sjunger sånger och om andan faller på är det fritt fram att hålla ett tal.
Manifestationen kommer att ha polistillstånd.Vi siktar på att sitta där till kl. 14, men om omständigheter som väder och annat gör att vi måste avsluta tidigare så gör vi det. Gemensam fika på Eco-caféet efter manifestationen för de som vill och kan.Kan man inte vara med hela tiden utan bara sitta med en stund, så är det såklart ok. Och du behöver absolut inte själv vara mamma för att manifestera med oss, alla är välkomna! 
_______________________________
????PRAKTISK INFORMATION!
– Klä dig efter väder, ta med något att sitta på samt en skylt med klimatbudskap.
– Om man har behov av att sitta på en pall, i rullstol eller annat så går det självklart bra oavsett orsak.
– Gå gärna med i chatt-gruppen på messenger till detta evenemang så kan vi planera vidare och ställa frågor där.
_______________________________
????VARFÖR?
Ilskan och förtvivlan över att politiker och andra makthavare inte förmår att agera kraftfullt på klimatkrisen omsätter vi i konkret handling. Vi vill:
***visa att varje individ kan göra skillnad genom att gå samman med andra och agera kollektivt
***öka krismedvetenheten i samhället och för att skapa tryck på politikerna att agera i linje med klimatvetenskapen
***agera i solidaritet med de människor i olika delar av världen som redan idag förlorar sina hem, sin försörjning och ibland sina liv på grund av klimatkrisen
_______________________________
????VILKA ÄR REBELLMAMMORNA?
https://extinctionrebellion.se/…/grupper/rebellmammorna/
https://mothersrebellion.com/
WE ARE MOTHERS REBELLION
Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar, och allierade. Vi vet att de som är minst ansvariga för orsakerna till klimatkrisen också är de som ofta drabbas värst. Vi tror på kraften i att mödrar och andra föräldrar och vuxna från hela världen kräver klimaträttvisa.
Mammor finns överallt. Genom historien har mammor stått upp och bekämpat orättvisor och nu vill vi göra samma sak. Vi tror att mammor har kraften att nå fram till både hjärta och hjärna, känslor och sinnen, inte bara hos våra politiker utan hos varenda människa över hela planeten.