This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Global manifestation för klimatet med Rebellmammorna – XR Sverige

Global manifestation för klimatet med Rebellmammorna

Växjö lördag 9 mars 2024 kl. 11:00

Konserthusparken, Växjö

KORT INFORMATION

Manifestera med rebellmammorna för klimatet! Fredlig, tillståndsgiven sittmanifestation.

Kl.11.00 samlas vi i konserthusparken (parken utanför Växjö konserthus) för skylttillverkning och sångträning. Vid dåligt väder samlas vi inne på Stadsbiblioteket, (granne med konserthuset). Passar dig som inte varit med förut och har gott om tid. 

ELLER 
kl.11.30 -för dig som redan har skylt och har ont om tid. 

ELLER
HAR DU SUPERBRÅTTOM och inte hinner vara med på introduktionen? Kom med din skylt direkt till manifestationen på Speakers Corner kl 12.00 och invänta instruktioner. 
_______________________________

DETALJERAD INFORMATION

I november 2023 samlades över 80 städer världen över i rebellmammornas cirklar – för att protestera fredligt mot politikers oförmåga att hantera klimatkrisen.

Nu gör vi det igen. Skriv upp den 9 mars i era kalendrar, be om barnvakt, skicka informationen till din mamma, syster eller farmor. Be dina vänner komma!

WE ARE MOTHERS REBELLION

Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar, och allierade. Vi vet att de som är minst ansvariga för orsakerna till klimatkrisen också är de som ofta drabbas värst. Vi tror på kraften i att mödrar och andra föräldrar och vuxna från hela världen kräver klimaträttvisa.

Mammor finns överallt. Genom historien har mammor stått upp och bekämpat orättvisor och nu vill vi göra samma sak. Vi tror att mammor har kraften att nå fram till både hjärta och hjärna, känslor och sinnen, inte bara hos våra politiker utan hos varenda människa över hela planeten.
_______________________________

VEM? Mammor och allierade över hela världen! Är du ny rebellmamma så är det här en perfekt första manifestation!

VAD? Vi har spridit det enkla svenska konceptet “cirkeln” över världen. En cirkel med mammor sitter ner tillsammans med sina ansikten vända mot förbipasserande, medan musik spelas. Vi hjälper oss själva och andra att få kontakt med våra känslor kring klimatkrisen under tystnad. Vi kan ha skyltar med namnen och/eller ålder på våra barn, eller andra klimatbudskap. Det här är en fredlig manifestation i Rebellmammornas anda.

NÄR och VAR?
11.00 Samling (samlingsplats konserthusparken utanför Växjö konserthus) för dig som är ny och vill ha en längre introduktion – information om rebellmammorna, XR och manifestationen i sig. Vi gör skyltar tillsammans och övar på sångerna. 

11:30 Samling för alla som vill ha en lite kortare introduktion innan manifestationen.

12.00 Vi går till manifestations platsen och genomför manifestationen mellan ca kl. 12:00-13:00 Det går bra att sluta upp på plats.

13:00 Vi tågar sjungandes till samlingsplatsen i konserthusparken. 
_______________________________

PRAKTISK INFORMATION

– Om man har behov av att sitta på en pall, i rullstol eller annat så går det självklart bra oavsett orsak.

– Ta gärna med något att äta på samlingen innan om du tror att du behöver det.

– Det kommer finnas möjlighet att göra skyltar på plats under samlingen. Det kommer finnas en del kartong och pennor men har du får du gärna ta med extra. Det går såklart bra att ha med färdig skylt också. Skyltens budskap får gärna handla om klimat och/eller barn. Tänk på att skyltens budskap inte ska syfta till att väcka skuld och skam hos enskilda individer.

– Vi kommer att sjunga två sånger gemensamt. Båda är mycket enkla och vi kommer att öva tillsammans på samlingen innan men för den som vill plugga texterna så kommer de här:

“Mothers gonna rise like the water, we´re gonna face this crisis now.
I hear the voice of my sons and daughters, singing “climate justice now”

“Vi har samlats här, vi vill ha en levande värld.
En framtid för barnen, en framtid för barnen”
************************

VILKA ÄR REBELLMAMMORNA:

https://extinctionrebellion.se/…/grupper/rebellmammorna/
https://mothersrebellion.com/

Ilskan och förtvivlan över att politiker och andra makthavare inte förmår att agera kraftfullt på klimatkrisen, omsätter vi i konkret handling. Vi vill:

***visa att varje individ kan göra skillnad genom att gå samman med andra och agera kollektivt

***öka krismedvetenheten i samhället och för att skapa tryck på politikerna att agera i linje med klimatvetenskapen

***agera i solidaritet med de människor i olika delar av världen som redan idag förlorar sina hem, sin försörjning och ibland sina liv på grund av klimatkrisen.