XR Youth

Facebooksida

Exctinction Rebellion är en global klimatrörelse som kräver systemförändring genom fredlig civil olydnad. Vi i XRY är den unga delen av rörelsen. Vi är alla under 26 och är organiserade nationellt. Vår framtid håller på att glida oss ur händerna men vi är inte maktlösa inför en klimatkollaps. De kommande 2-3 åren avgör allt och vi unga har varken tid eller möjlighet att förändra genom partipolitik. Vi kräver att regeringen talar klarspråk, agerar nu och stärker demokratin! Vi måste vara många – du behövs nu. Nu gör vi uppor för vår framtid och allt levande!

Bli aktiv

Vad kul att du vill vara med i kampen för allt levande! Meningen med detta formulär är att du ska få en kontaktperson inom Extinction Rebellion Youth i din region. Kanske vill du ha någon som också ska på ett event anordnat av stora Extinction Rebellion eller vara med i arbete kring någon aktion eller projekt som är på gång!

De flesta XRY:are bor i Göteborg, Malmö eller Stockholm men många under 25 bor såklart i andra städer och går att få tag på i lokalgrupperna där. XRY är en nationell grupp inom XR och mycket sker digitalt mellan aktioner och häng så geografi är ej avgörande.