XR Göteborg

Kontakt

Hör av dig till oss om du har frågor, vill gå med i en arbetsgrupp eller engagera dig på annat sätt!
E-post: xrgoteborg@riseup.net
Facebooksida
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Bli aktiv i XR Göteborg

I XR Göteborg samlas människor i och runt Göteborg som insett vilken allvarlig situation vi befinner oss i. Vi kämpar alla tillsammans för att vi ska få en framtida värld som vi kan leva i. Du behövs i den kampen! Det finns många olika sätt att engagera sig och alla bidrag är viktiga.

Något av det viktigaste du kan göra är att delta i våra aktioner. Du hittar information om kommande aktionsträningar och aktioner i vårt kalendarium.

Om du vill ta mer aktiv del i lokalgruppen, till exempel arbeta med aktionsidéer, ordna föreläsningar eller skriva pressmeddelanden, är du välkommen att gå med i en eller flera av våra arbetsgrupper. 

Ett intromöte är en bra första steg för att hitta just din plats. Du hittar kommande tillfällen i vårt kalendarium. Ta med dig några vänner!

Vill du få en mentor som kan svara på frågor och hjälpa dig in på ett mer personligt sätt? Skicka e-post till xrgoteborg@riseup.net så parar vi ihop er.

Våra arbetsgrupper

Aktioner – planerar och genomför aktioner av varierande svårighetsgrad och dignitet, i samarbete med de övriga grupperna. 

Ekonomi – sköter den separata juridiska personen XR Göteborg Stödförening. Handhar XR GBG:s kassa och bötesfond. 

Konst – arrangerar workshops för banderoll- och plakattillverkning, formger flygblad, affischer m.m. 

Media – sociala medier, pressarbete, dokumentation av aktioner. 

Musik – ansvarar för att hålla “hjärtat”, det vill säga rytmen i aktionerna, levande. Lyhördhet för gruppens behov och individers slagordsinitiativ är ledord.

Regenerative culture, Regen – organiserar sociala arrangemang såsom samtalscirklar och fester. Ser till att rebeller känner sig trygga vid aktion, gripande och förhör. Medlar vid konflikter. Arbetar med grupputveckling. 

Strategi – arbetar med analys av strategiska frågor av mer övergripande art. 

Outreach – ser till att XR når ut och växer genom att informera och introducera nya. Kan till exempel hålla i intro-möten och föreläsningar, affischera och dela ut flygblad. 

SWE Research – förankrar XR:s budskap och information i forskning. Sprider forskningsresultat om klimat och biologisk mångfald till XR. Stöttar övriga XR vid extern kommunikation om forskning. Utbildar oss själva inom rörelsen. (Research organiseras nationellt – det finns ingen lokalgrupp, men flera medlemmar är från Göteborg.)

Stöd XR Göteborg

Swish: 123 56 522 01
Bankgiro: 5368-9527